Bun venit la Greentronics Cum ne gasesti

SERVICII PENTRU DISTRUGEREA FIZICA A DIFERITELOR MEDII DE STOCARE A DATELOR

Când vine vorba de protejarea informațiilor sensibile, organizațiile nu își pot permite să faca compromisuri. Distrugerea completă a datelor de pe dispozitivele de stocare a datelor, atunci când acestea ajung la sfârșitul vieții, este esențială pentru orice strategie corporativă de protecție a datelor.

Distrugerea completă a datelor se poate face prin una din urmatoarele trei metode:

STERGERE SOFTWARE: (blancco.com) a datelor de pe HDD/SSD/Medii amovibile

Software-ul suprascrie datele de pe orice dispozitiv de stocare, înlocuind datele originale cu zerouri și unu. Toate sectoarele dispozitivului sunt complet suprascrise, cu opțiunea de a efectua suprascrieri multiple, acolo unde reglementările o impun. Odată ce acest proces este finalizat, datele de pe dispozitiv sunt complet irecuperabile prin orice mijloace tehnice, permițând reutilizarea dispozitivului, dacă se dorește. Ștergerea datelor realizează igienizarea completă a datelor, așa cum este definită de Consorțiul Internațional de Sanitizare a Datelor și Gartner.

Solutiile software Blancco suportă pana la 25 standarde de stergere, printre care mentionam DoD 5220.22 M, DoD 5220.22 M ECE, NIST 800-88 Clear, NIST 800-88 Purge, BSI-GS, BSI-GSE, CESG CPA – Higher Level.

La incheierea procesului de stergere software-ul emite Raport de Stergere semnat digital, in care regasim informații detaliate privitoare la hardware-ul șters la nivel de configuratie (PC / Server), sau la nivelul  disk-ului, date identificare operator, data ștergerii, status, versiunea software utilizata si a standardului folosit.

https://greentronics.ro/wp-content/uploads/2023/05/erasure-report-sample-2-500x400.png
https://greentronics.ro/wp-content/uploads/2023/05/intimus-20000-S-Auditor-Pro-Degausser-2048x1378-1-500x400.jpg

DEMAGNETIZARE: HDD/Benzi magnetice (degaussing)

Distrugere fizica a discurilor si a benzilor magnetice prin expunerea acestora unui câmp magnetic foarte puternic (10.000 gauss). Echipamentul folosit este INTIMUS 8000 S DEGAUSSER + Auditor Pro, echipament produs in Germania de catre Intimus International GmbH (https://www.intimus.com/information-security/electronic-media-erasure-degaussers

Operațiunea de distrugere durează 8 secunde, iar la terminare echipamentul emite automat un Raport complet de ștergere in care, pe langa fotografia dispozitivului distrus, sunt mentionata numarul serial si datele privitoare la intensutatea campului aplicat, data si ora efectuarii stergeri , date operator.

MARUNTIRE: HDD/ SSD/ MEDII AMOVIBILE/ BENZI/ Medii Optice

Operatiunea de distrugere se efectueaza cu un utilaj tip shredder profesional.

Greentronics va ofera intreaga gama completa de servicii pentru distrugerea datelor aflate la sfarsitul ciclului de viata, respectiv stergerea software, demagnetizarea si maruntirea dispozitivelor aflate la sfarsitul ciclului de viata.

Modalitate de lucru:

  • Beneficiarul serviciului preda pe baza de proces verbal mediile de stocare ce urmeaza a fi distruse; procesul verbal va contine minim urmatoarele elemente: denumire dispozitiv, cantitate, numar serial;
  • Transportul catre locul de distrugere este asigurat fie de catre Greentronics, fie de catre beneficiar ;

Operatiunea de distrugere se va efectua fie la sediul beneficiarului (stergerea software si demagnetizare) si la sediul nostru pentru maruntire (dimensiunile particulelor rezultate au dimensiuni

https://greentronics.ro/wp-content/uploads/2023/05/edit4-500x400.jpg